Nytt stort datainnbrudd

Sikkerhetseksperten Troy Hunt publiserte nettopp en artikkel hvor han informerte om et stort datainnbrudd, hvor det til sammen var 773 millioner unike epostadresser 21 millioner unike passord som ble publisert.

Troy Hunt har laget tjenesten «have i been pwned», hvor du kan sjekke om din epostadresse var berørt i dette eller et tidligere datainnbrudd, samt sjekke om dine passord er mye brukt. Dersom du benytter deg av populære passord så kan det være lettere for hackere å bryte seg inn i dine elektroniske kontoer, da de oftest prøver kjente passord først. Du kan også få varsel dersom dine e-postadresser skulle dukke opp i et nytt datainnbrudd.

Vi anbefaler alle å sjekke om de har epostadresse eller passord som er berørte. Deretter anbefaler vi på generell basis å aktivere to-faktor autentisering på de sidene som tilbyr dette, i tillegg til å benytte unike passord per nettside.